De makers

Aan dit boek hebben heel veel mensen meegewerkt. Zoveel dat het bijna onmogelijk is om ze allemaal op te noemen. Maar we doen een poging…


Werner Drent
werd meerdere keren uitgeroepen tot wereldkampioen Stamppot koken en bedacht de meest wilde stamppotcombinaties voor dit boek. Heeft inmiddels bovenarmen als staalkabels van het aardappelpletten.
www.wernerdrent.nl

 

Marije Sietsma is gek op (bijna) alles dat met eten te maken heeft. Heeft haar keuken inmiddels vol staan met geslaagde en minder geslaagde experimenten voor het stamppotboek en is nog lang niet klaar met ontdekken. O ja, ze schreef ook de teksten in dit boek.
www.leesavontuur.nl

 

Helga de Graaf is een ware vormgeefheld en kan nog fantastisch tekenen ook. Ook zij heeft inmiddels flinke spierballen, maar dan van het stempelen. Dankzij haar gezonde eetlust bleven we nooit met restjes zitten na een fotoshoot. De ideale testproever!
www.eye-candy.nl

 

Saskia Lelieveld maakte de foto’s in dit boek en is altijd op zoek naar mooie of gekke keukenspullen. Het liefst in rommelige kringloopwinkels. Eigenlijk houdt ze niet zo van stamppot, maar voor de maïsstamppot van bladzijde 138 maakt ze een uitzondering.
www.saskialelieveld.com

 

Verder nog:

Arien Siertsema, voor het maken van de fijne filmpjes.

Owen en Roby Drent, Mark Heis, Milan Ottens, Britt Piek, Zoë Rieks en Sam Stams voor het poseren. Zelfs al staan jullie uiteindelijk niet paginagroot in het boek. Sorry!

Marije van Beilen, neurowetenschapper bij het UMCG, voor een bijzonder leuk gesprek over hersenen • Ralf Hartemink van de WUR, voor een inkijkje in de wondere wereld van groenten • Doriene Vos van het Isendoorn College, voor het leegroven van het scheikundehok • De Amshoff voor het beschikbaar stellen van jullie prachtlocatie • Nieuw Woelwijck voor het veelvuldig uitlenen van Werner en de geïmproviseerde fotostudio • House of Rym voor het mogen gebruiken van jullie prachtige servies • Bella Tinta voor het enthousiasme en het delen van een superstand • Roelof Bos voor het maken van die ene ontbrekende foto. Alweer.

En dan nog wat individuele bedankjes
Marije: Dank je wel Krijn en Jelle, voor jullie geduld tijdens fotoshoots en het bereidwillig beschikbaar stellen van jullie haar, handen en smaakpapillen. Jabik, voor het tolereren van een zeer uit de hand gelopen uitgeefhobby en Sander voor het altijd en eeuwig beschikbaar zijn als vraagbaak.

Werner: Dank je Owen en Roby voor jullie creatieve ideeën. Dankzij jullie hebben we nu zo’n overheerlijke maïsstamppot en de perfecte bonendrol. Monique, ook jij bedankt. Voor het uitlenen van ons servies en keukengerei en je steun en geduld.

Helga: Bedankt Henk, omdat je mij de vrijheid gaf om me opnieuw op zo’n enorm project te storten (en er ook nog eens niet over zeurt). Jan en Gerda, voor het zijn van mijn steun en toeverlaat. En natuurlijk Pien, die mij (en haar stempelkussens) heel wat uren heeft moeten missen.